Kúpiť posilňovací stroj – e-shop

Sprievodca výberom
strojov


Posilňovacie stroje  >  Posilňovanie predlžuje život

Posilňovanie predlžuje život

Vedci celého sveta považujú dostatok pohybu za určujúce pre dĺžku života a jeho kvalitu. Z početných výskumov minulého desaťročia vyplynulo, že najvhodnejšie fyzická aktivita pre seniorov je posilňovanie kombinované s aeróbnym cvičením. Zabraňuje totiž úbytkom svalovej hmoty, sprevádzajúcom inak proces starnutia.

Bohužiaľ lekári často na základe starších informácií seniorov od posilňovanie skôr odrádzajú - odporúčajú im iba aeróbne cvičenie. Nezriedka si aj sám senior vystrie radu "šetriť sa" po akútnom probléme na niekoľko rokov, namiesto týždňov.

Po každej prekonanej chorobe je však nutné posilňovať, aby oslabené telo neodoberalo vlastné bielkoviny, čo ho do budúcna robí ešte viac zraniteľným. Úspech posilňovanie pre seniorov samozrejme závisí na primeranej záťaži rešpektujúci aktuálny stav.

Medzi jeho hlavné prínosy patrí

  • Zachovanie svalovej hmoty
  • Prevencia osteoporózy
  • Účinný boj proti obezite
  • Významné zníženie rizika pádov

Účinné posilňovanie pre všetky vekové kategórie ponúka moderné prístroje. Dobré je začať vo fitness centre a na základe rady trénera alebo konzultanta si potom zaobstarať vhodný posilňovací stroj na domáce použitie.

Zdieľajte článok



Odporúčame posilňovacie stroje






Ďalšie novinky

všetky novinky