Kúpiť posilňovací stroj – e-shop

Sprievodca výberom
strojov


Posilňovacie stroje  >  Cviky na brušné svaly

Cviky na brušné svaly

Brušné partie patria medzi tie problémové. Ako na cvičenie na brucho? Máme pre Vás rady od fitnes trénerov!

Posilňovanie brušných svalov patrí medzi najčastejšie cviky pri domácom a profesionálnom cvičení. Ako si vypracovať skvelé ploché bruško?

Brušné svaly rozdeľujeme do štyroch skupín - priamy brušný sval, vonkajšie a vnútorné šikmé brušné svaly a priečny brušný sval. Každý vyžaduje trošku iné cviky.

Odporúčame cvičenie brušných svalov ponechať na koniec tréningu, pretože brušné svaly zapájate aj do cvikov iných partií tela. Brušné svaly môžete cvičiť každý deň.

Nestarnúce sklapovačky

Najpopulárnejší cvik na vypracovanie "dokonalých tehličiek" sú sklapovačky. Môžete ich cvičiť na podložke alebo na posilňovacej lavici.

Ležíte s pokrčenými nohami s chodidlami na podlahe, dlane dajte na zátylok. So začiatkom výdychu pomaly zdvíhajte hlavu a hrudník smerom ku kolenám. Až sa lopatky odlepia od podložky, krátko vydržte a s nádychom sa pomaly vráťte do ľahu.

Tipy pre lepšie sklapovačky

  • skúste zdvihnúť chodidlá niekoľko centimetrov nad zem, posilníte aj spodné brušné partie
  • obtiažnosť sklapačiek sa časom (s väčšou silou a svalovou hmotou) znižuje, opäť ju zvýšite použitím kladky alebo iného závažia

V akých sériach cvičiť? Záleží na Vašom pokroku. Začiatočníci by mali cvičiť 3x týždenne, 2 až 3 série po 10 až 15 opakovaniach. Odpočinok medzi sériami odporúčame 30 až 60 sekúnd.

V ďalšom článku sa pozrieme na niekoľko pokročilých cvikov na posilnenie brušných svalov.

Zdieľajte článok



Odporúčame posilňovacie stroje






Ďalšie novinky

všetky novinky